Intro Soortenjager

Ik ben een soortenjager. Dat wil zeggen dat ik elke vissoort wil vangen. Het vangen van een nieuwe vissoort geeft mij immers een grotere kick dan het vangen van mijn duizendste brasem. Leg je zelf geen beperkingen op als je een soortenjager wil zijn. Bekijk elke stek als een mogelijkheid om een nieuwe soort te vangen. Een tiendoornige stekelbaars zit bijvoorbeeld immers in superondiep water vol plantengroei. Water waar elke normale visser hard voorbij loopt omdat er toch geen vis zou zitten... Leer je gewenste vissoort kennen. Hoe meer je weet hoe succesvoller je zult zijn. Waar kun je je soort vinden? Wat eet die soort? Wanneer is hij actief? Hoe kun je hem vangen? Je zult met tegenslag te maken krijgen. Je ziet al gauw een belangrijk detail over het hoofd waardoor je missie niet slaagt. Maar dat maakt de voldoening alleen maar groter als het je gelukt is om een soort toe te voegen aan je soortenlijst!

woensdag 30 juni 2021

Amsterdamn streetfishing

Genoeg informatie te vinden op internet om vanaf de kant met kunstaas de roofvis in de hoofdstad te belagen. Als je alles zo leest is het niet heel moeilijk om wat te vangen hier. Na wat kritisch zoeken blijken we voor een tientje de hele dag de auto te kunnen parkeren. Het klinkt te mooi om waar te zijn maar ruim op tijd vooraf reserveren en het kenteken doorgeven aan IJdock parkeergarage. De sensor herkent jouw auto en er komt een ticket uit die je nodig hebt om als voetganger weer terug de parking in te kunnen lopen. Bij het uitrijden herkent de sensor je kenteken weer en weg ben je. Vanaf IJdock zie je gewoon Amsterdam Centraal liggen.

Uiterst secuur peuteren we de kades aan het IJ af. De weergoden zijn vandaag niet zo op onze hand. Het is nu een flink stuk frisser, een draaiende wind naar het Noorden en vooral veel nattigheid. Heel soms menen/hopen we een tikje van vis te voelen. Toch gaan genadeloos uren voorbij zonder een vis te zien. Onder viaducten zitten we enigszins droog maar het kabaal van metro's, treinen, bussen en auto's is overweldigend. Wijzend op mijn doofheid zegt Manolo: "hoe denk je dat ik me voel?"

Soms is het iets droger en we hopen op ondieper en kleiner water bij de Wallen wat baars te vangen. Ook dat gaat vreselijk moeizaam en meer dan twee baarsjes samen zit er gewoon niet in vandaag. Het parapluutje heeft het zwaar vandaag.

 

Terug op het bungalowpark besluiten we nog de plaatselijke karper te belagen. Dat lukt nog aardig ook tot onze verbazing. De regen blijft goed zijn best doen. Ook nog weg gejaagd door mensen die vonden dat we niet vanaf het terrein van een lege bungalow mochten vissen. In plaats van tien meter links van de klagende mensen bungalow gingen we tien meter rechts van de klagende mensen bungalow vissen. Dat was wel "openbaar". Hier was het water dieper dus feitelijk hebben ze ons nog een dienst bewezen ook. De paraplu heeft definitief de geest gegeven. Achteraf was vol op de karper een beter idee maar ook dat is vissen...



 

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageer