Intro Soortenjager

Ik ben een soortenjager. Dat wil zeggen dat ik elke vissoort wil vangen. Het vangen van een nieuwe vissoort geeft mij immers een grotere kick dan het vangen van mijn duizendste brasem. Leg je zelf geen beperkingen op als je een soortenjager wil zijn. Bekijk elke stek als een mogelijkheid om een nieuwe soort te vangen. Een tiendoornige stekelbaars zit bijvoorbeeld immers in superondiep water vol plantengroei. Water waar elke normale visser hard voorbij loopt omdat er toch geen vis zou zitten... Leer je gewenste vissoort kennen. Hoe meer je weet hoe succesvoller je zult zijn. Waar kun je je soort vinden? Wat eet die soort? Wanneer is hij actief? Hoe kun je hem vangen? Je zult met tegenslag te maken krijgen. Je ziet al gauw een belangrijk detail over het hoofd waardoor je missie niet slaagt. Maar dat maakt de voldoening alleen maar groter als het je gelukt is om een soort toe te voegen aan je soortenlijst!

zaterdag 11 juni 2022

Stavanger fishing

Onze laatste visdag deze trip. Dit keer was het de bedoeling te gaan vangen met kunstaas. Hopelijk konden we nog een koolvis vangen. Het begin ging vreselijk stroef. De lipvissen waren eigenlijk te klein om het kunstaas te pakken.

Stavanger

Ons hart klopte later heel wat slagen harder toen we wat snelle vissen aan de oppervlakte zagen zwemmen. Zou dat koolvis zijn? Dolblij waren we toen we elk een koolvis hadden die prima verwerkt kon worden tot kibbeling. 

Koolvis

Wat we toen niet konden vermoeden was dat verderop op de blokken het echte spektakel kon beginnen. Een massa meeuwen gaf aan waar aasvisjes zaten. De koolvis was massaal aanwezig om die te grazen te nemen. De pollak was weer een slag groter dan de koolvis. De makreel was ook van de partij maar sporadisch.

Het mag niet overal...

Pollak op de dropshot

Toen Manolo een forse makreel aan het drillen was volgde een vette kabeljauw de spartelende vangst. Niet veel later had ik de eer deze aan de haak te slaan. De dropshot hengel en de slip werden erg goed getest. Wat een magnifieke dag. Het aantal mooie vissen dat we opgeteld hebben gevangen is ronduit schofterig veel. Hier kunnen we wel even op teren.

Maatje met makreel

Geen gulletje meer

De kibbeling met zelf gemaakte ravigotte saus was verrukkelijk. Complimenten aan Manolo die letterlijk alles graatloos gefileerd had. Sowieso enorm genoten deze vakantie: thanks Manolo!


Kibbeling



Bootje






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reageer